Julen kom krypande....

Denna julen har varit perfekt i mina ögon.
Julen firades hemma hos oss. Började med glögg till våra föräldrar och Roberts bror Andreas. Sedan fortsatte julfirandet av Rita, Bengt, Andreas, Robert, Leon, Sara och själklart Tomten.
Det serverades julmat som jag hade ordnat med. Blev jättegott och alla var nöjda och belåtna. Sedan delades det även ut julklappar högt och lågt. Den som var minst fick flest....


Vår julgran som Robert har fixat.


Sedan fortsatte julfirandet på juldagen hos mina föräldrar i Ljungskile, där även min bror och hans familj var med. Det var jätte mysigt och mamma hade som vanligt gjort god julmat. Även här delades det ut julklappar för fullt. Ännu en gång fick de som var minst flest julklappar.... allt som det ska alltså...!


Här är Agnes, Leon och min far som tomtar...


Efteråt följde Jonas, Martina och Agnes hem till oss för att fortsätta julfirandet till sent p natten.
Det var jätte trevligt!

*

Under julhelgen som gått har lilla Leon lärt sig att krypa!
Det är jätte roligt. Nu är det full fart och fort går det också. Dags att möblera om lite...





**************       God fortsättning och Gott Nytt År!          ********************

                                        Ses nästa år .......

Västra Gröngatan, here we come...

Vi ska flytta!

Det ska bli jätte roligt och jätte spännande. I onsdags var vi och kollade in lägenheten, och ägaren skulle ringa ifall vi skulle få den. Väntan.... väntan varade till torsdagen. Då ringde han och sa att lägenheten var vår. Jippi!

Den ligger på Västra Gröngatan, bakom lassarettet. En sidogata från stora Gröngatan i ett lugnt område. Lägenheten ligger i ett hus med tre andra smålägenheter i. Tillgång till stor trädgård m äppleträd finns. Även garage finns.
Lägenheten i sig är en 4:a på 102 m2. Den har en stor balkong som ligger i söder/väst läge som vi kommer utnyttja till max. Vi slipper tvättstuga, för lägenheten är utrustad med både tvättmaskin och torktumlare. Stor hall, öppet vardagsrum och ett stort fint kök som är i anslutning till balkongen. Även sovrummet är i anslutning till balkongen. Sedan har vi Leons rum som är lagom stort som barnrum, och ett rum över till kontor/strykrum/allt-i-allo rum... Det känns verkligen toppen det här.

Inflyttningen sker i mars, så nu hoppas vi det nya året startar m galopp...

Kompisar från förr...

Idag har jag varit och fikat och tjötat med min gamla kompis Anna.
Kompisar från förr......

Det är faktiskt facebook´s förtjänst att vi har återupptagit kontakten igen.
Det var en rolig och positiv förtjänst, som jag är väldigt glad för att den fanns.

Vi gick i högstadiet tillsammans och hängde jämt ihop. Många skratt och roliga minnen.
Sedan under gymnasiet fortsatte vi följas åt, men jag flyttade och våra vägar skildes åt...

... tills för ett litet tag sedan. Då fann vi varandra igen och tog vid där vi slutade. Känndes jätte bra
och jag tycker det är så roligt att ha henne tillbaka i mitt liv.

Julbordsplanering...

I år ska alltså vi stå för julbordet! Det ska bli jätteroligt.
Själv är min närmaste kontakt med julbord de åren jag jobbade m Peter U och serverade  miljoner julbord till de som såg teater på Folkets Hus. Det var väl helt ok, men eftersom julborden började redan i november och förberedelsen med maten i oktober, så var man lite trött på julbordet när man på julafton blev serverad julmat.
Men nu var det längesedan jag jobbade med det, så julbord har blivit roligt och mer spännande med tiden. Och nu när man själv ska konstruera ett julbord ska det bli jätte roligt.
Därför har jag börjat skriva en liten "meny" om vad jag tänkte mig vad som ska serveras.

Tänkte börja med att lägga in lite egna sillar. Så bordet kommer innehålla:

Sill (löksill, senapsill, vitlökssill, tomatsill, currysill)
Ägghalvor (m kaviar och stenbitsrom)
Potatis
Gravad lax
Hovmästarsås
Knäckebröd

Julskinka
Senap (fin och grovkornig)
Äpplemos
Kalvsylta
Rödbetssallad
Julkorv
Vörtbröd
Julost

Köttbullar
Prinskorv
Jansson
Revben
Rödkål
Bryssekål

Ris ala Malta
Saftsås
Clementiner
Julgodis (ischoklad o köpt hemmagjort godis)
Nötter

Det är vad jag har planerat än så länge. Vad tror ni? Ja, det känns iallafall bra än så länge. Tänkte jag skulle vara ute i god tid i år, med både inhandlandet av julmaten och julklapparna. Men om jag känner mig själv, så är det säkert något som jag har glömt och får ändå ut dagen före och tampas med alla andra som fått sin lön.... Men har jag tur är det bara något litet jag glömt och kan skicka Robert....

Snöstorm, julgran och sju månader senare...

Idag tog vi en liten biltur för att testa Leons nya bilbarnstol.
Typiskt oss... när vi åkte blev det snöstorm... helt otroligt.
Vi skulle bara ta en liten tur och bestämde oss för att åka till Överby i Trollhättan.
När vi kommer ut på motorvägen, börjar det snöa lite lätt. När vi passerar Trestad center är vi omringad av snöstorm. Vi som bara skulle ta en liten oskyldig tur... men allt gick bara bra. Som tur var hade Robert fixat iordning dubbdäcken på bilen. Bilbarnstolen var jätte bra iallafall, och Leon såg ut att gilla den.



När vi var på Överby, tog vi en fika. Där bestämde vi oss för att ha en julgran i år. En livs levande julgran!
Det är första gången för både mig och Robert i vårt vuxna liv att ha en julgran i lägenheten. Spännande!
Så vi blev helt exalterade och sprang in med Leon på armen till Rusta och inhandlade julgranskulor, juleljus, stjärna och julbock. Det är en början iallafall. Jag har lovat Robert att han ska få stå för inhandlandet av granen och fixa in den och resten där till. Det enda jag ska göra är att vara med och dekorera den. Vi får se hur det slutar...

*

Min premiär för bjudandet på tradera gick till någon annan. Det gjorde inget, för jag "testade" bara lite hur det fungerar. Men som Annelie skrev, förstår jag att det kan vara lätt att hamna i "bud-träsket". Det var riktigt roligt, så det blir nog inte sista gången... :)

*

Imorgon, torsdag 11:e december, blir Leon 7 månader. Jösses, vad tiden flyger fram. Leon håller just nu på att lära sig krypa. Det ser roligt ut. Han ställer sig på alla fyra och gungar fram och tillbaka för att träna sig. Tyvärr går det mer bakåt än framåt. Han börjar även jollra en hel del... högt också. Det låter roligt och han försöker härma så gott det går. Han kräver lite mer att underhålla, för han håller igång hela tiden...
Så här kan det se ut när han blir underhållen av sin far. Han älskar att sitta på axlarna. Det är säkert mycket roligare att sitta på pappas än mammas. Jag menar, när han sitter på mina axlar kommer han ju inte speciellt högt upp...


Första, andra, tredje...

Idag har jag registerat mig på www.tradera.com

Jag vet inte hur det går till egentligen, men jag har lagt ett bud!
Eller två för att vara exakt.
Ett högsta bud på massa smurfar. Julklapp till Agnes.
Sedan ett högsta bud på en åkpåse till Leon och hans nya sulky som skulle komma i början av december, men nu ska komma ibörjan av årsskiftet istället :(
Ja, ja den som väntar på något gott....

Vi får väl se hur det hela slutar med tradera....
... fortsättning följer!

Lite kvällsbloggande...

Igår var jag på personalfest på jobbet. Det var väldigt trevligt och roligt att träffa alla vänner och kollegor. Saknar de faktiskt lite. Men det är ju inte fel att vara mammaledig heller... ;)

Festkommiten på jobbet hade verkligen gjort ett bra jobb. Vi började med att delas in i lag. Sedan var det fem olika tävlingsmoment som skulle göras av varje lag.

Första grenen var pussel...
Då var det tre kort på tre kollegor som de hade klippt itu till massa pusselbitar. Vi skulle lista ut på tre minuter vilka dessa tre figurer det var. Vi hade ett rätt... Det var väldigt svårt. Speciellt för mig, för korten var tagna någon gång i början av 70-talet, och jag är ju född -73. Fatta själva....!

Andra grenen var spotta råtta...
Då gick vi ner i garaget och fick varsin seg råtta som vi skulle spotta så långt som möjligt. I den grenen kom vi tvåa....!

Tredje grenen var kast m olika bollar...
I gymnastiksalen fick vi varsin boll att kasta i en hink. Jag fick en tennisboll, som studsade på kanten och i hinken. Flyt!
Det gick ganska bra, men sist fick vi en ballong vi skulle kasta i. Där gick det sämre...!

Fjärde grenen var en ordlek...
Vi fick 17 bokstäver blandade i ett kuvert. Vi skulle gissa ordet inom fem minuter. Den enda ledtråden vi fick var att ordet började på V. Efter många om och men, fick vi till slut ordning på ordet. Svaret blev VATTENRENINGSVERK. Inte helt lätt...!

Femte och sista grenen var att jaga golfbollar...
En i vårt lag fick ta på sig skidglasögon som var igentejpade, så det inte gick att se något. Väl inne i rummet hade de byggt upp en gång av bord, där vi skulle guida personen som inte såg något till att hitta golfbollarna och lägga i en plastpåse. Det var inte helt lätt. Ibland glömmer man var höger och vänster e.... men vi lyckades tillslut....!

Så när alla dessa grenar var gjorda, väntades det tacobuffe. Smaskens! Under maten var det lite lotterier, samtidigt som vi fick reda på vilket lag som vann femkampen... Tyvärr inte vi!
Men hela kvällen var jätte trevlig, och jag tillochmed buggade.... då har jag lite innanför västen....!

*

Idag, fredag var jag allt lite seg i morse, men det gick över på eftermiddagen när vi fick väldigt trevligt besök. Leons kamrater Minna och Kasper var och hälsade på. Med sig hade de sina mammor Mari och Ellinor, som fick en liten fika iform av lussebulle och kaffe/te. Det var jätte trevligt. Det är så roligt att se att Leon tycker det är jätte roligt när det händer saker. Gärna andra barn gillar han. Det är trevligt.

Robert har gått ut en sväng idag m bl a Peter som skulle ordna en quiz, så jag och Leon har spenderat fredagskvällen helt själva. Det blev visst Idol som stod på hela kvällen... ja ja, sämre program finns det ju.

Nu har Leon gått och lagt sig och snart går jag in och gör honom sällskap. Gissar att Robert blir sen, så jag orkar inte vänta upp på honom.

Så Go´natt där ut och sov så gott. Sweet dreams!!!


Lekkamrat, nyår och personalfest... friska igen...

Idag har jag och Leon spenderat hela eftermiddagen ihop med Tessan o Lill-William.
Var hemma hos dem o hälsade på. Där bjöds det på kaffe och mackor. Mums!
Leon o William är så sköna att sitta och studera. Nu händer det saker minsann...
I somras var vi hemma hos oss och hade lagt ut en filt på gräsmattan. Där låg de och tittade upp i himlen på allt som rörde sig runt omkring dem.
Nu leker de för fulla muggar. William är ju upp och går fram och tillbaka, hit och dit, medans Leon försöker krypa och härma William så gott det går. De leker med leksakerna tillsammans. Eller ja, tillsammans och tillsammans... de leker iallafall med dem.
Tänk nu till sommaren som kommer. Då kommer de kunna springa och leka båda två. Häftigt!
Jag och Leon fick också en jättefin och rolig adventspresent. Tessan hade gjort en tavla av fem kort på Leon när han var liten. Jättefint var det. Jag blev så glad. Kort är alltid så roligt.
Leon o William lekte i tre timmar, sedan var Leon helt färdig och somnade som en stock i vagnen påvägen hem.
Det är roligt att han har så många lekkamrater. Kamrater är viktigt och det är lika bra att börja i tid...!

Nu vet vi även vad vi ska göra på nyårsafton.
Skönt att veta det i tid, så man slipper oroa sig för vad man ska hitta på. Vi har blivit bjudna till våra grannar och det passar oss perfekt med tanke på Leon. Det ska bli trevligt.

Imorgon ska jag på personalfest på jobbet. De brukar annordna en fest runt jul varje år. Det ska bli jätte roligt eftersom jag inte har sett de flesta på länge. Även om jag nästan bor granne med jobbet och passerar det minst en gång varje dag, så har jag verkligen inte sprungit ner stället. Har varit där två gånger med Leon sedan i april... Men jag är ju faktiskt ledig, mammaledig. Så jag har ju annat och göra... :) Därför ska det bli skoj att träffa alla kollegor, som vi säger i vårt jobb.

Nu är Leon helt frisk från magsjukan. Skönt för honom (och oss). Nu är han som vanligt igen... Jippi.
Här är en liten bild från en nybadad Leon.


RSS 2.0