Steg 3...

Hej!

Jag har varit 2 dagar i Göteborg som facklig.
Sista steget i de grundsättande kurserna för oss förtroendevalda.
Steg 3.
Det har varit en jättebra kurs och man har fått träffa nya och gamla ansikten.
Det har även varit väldigt intensivt och lärorikt.
Men nu är man allt trött i skallen, så nu kommer jag nog sova gott.'
Men nu är alla stegen avklarade iallafall.
Känns skönt.Eniro... 118 188...

Vi har fått nytt hemnr.
Om man vill kan man själv söka upp det, eller så kunde man "länka" det om man ville...

-Hmmm.... undra vem jag ska "länka" det till?

Jag kom inte på någon, så jag lägger ut länken här.
Årets dagisfoto...

Idag var det fotografering på Leons dagis.
Inte för jag vet hur de får ihop det, men ingen grinade och alla fastnade på kortet.
Skicklig fotograf, med andra ord.

Resultatet på Leon blev vi väldigt nöjda med. Fast det hade vi säkert blivit om han hade störtgrinat också. Man e ju liksom förälder...

Leons foto från Dagis Bullerbyn, 2010


Fackligt engagerad...

Det är roligt att vara fackligt engagerad.
Jag är Arbetsplatsombud på mitt jobb. Har även avancerat mig upp till att vara med i styrelsen som ledamot samt rekryteringsansvarig.
Det är ett väldigt roligt uppdrag.
Känns stort och lite vuxet faktiskt.
Vi sitter en gång i månaden och har möte med styrelsen. Ett gäng härliga människor.
Även kurser och konferenser bokas in ibland. Det brukar vara väldigt trevligt och lärorikt.
Man får vara med på arbetsinerjuver. Man får vara med på ledningsmöten. Man får helt enkelt vara med och se hur arbetsplatsen fungerar och även vara med och påverka lite.
Ja, detta är verkligen en trevlig uppgift i livet just nu. Känns kul och omväxlande.
Så sedan när jag går i pension, kan jag allafall säga att jag varit fackligt engagerad!

Hmmm... orkar man en gång till...?

Hmmmm....
Vet inte om jag orkar detta en gång till.
Undran varje månad.
Ledsen varje gång man får börja om.
Frustrationen att inte tänka på det.
Det är ju det enda man gör.
Längta igen...
Blir arg och avundsjuk samtidigt över hur olika vi alla är.
Önskan finns där hela tiden.

Tur att man har sin familj och resten bara blir en bonus.En guide till er från oss...

KVINNANS SPRÅK!
(en liten guide till er män...)- "OKEJ"

Detta är ett ord hon använder för att få slut på ett gräl, när hon känner att hon har rätt och att det är hög tid för honom att hålla käften! Använd aldrig ordet "okej" för att beskriva hur en kvinna ser ut. Det är ett säkert sätt att starta ett gräl.

-"FEM MINUTER"

Detta betyder i själva verket ca en halvtimme. Det kan jämföras med de fem minuterna som fotbollsmatchen kommer att hålla på innan han går ut med soporna.

-"INGENTING"

Detta betyder att det faktiskt är "något" och han bör definitivt vara på sin vakt. "Ingenting" används vanligen för att beskriva känslan hos en kvinna, som önskar att sätta dit honom. "Ingenting" kan oftast ses som ett tecken på ett kommande gräl, som kommer att vara i "fem minuter" och som kommer att sluta med ordet "okej".

-"GÖR SOM DU VILL" - med höjda ögonbryn

Detta är en utmaning till honom. En utmaning som kommer att sluta med att hon blir förbannad över "ingenting" och sista ordet kommer förmodlingen bli...

-"OKEJ; GÖR SOM DU VILL" - med vanliga ögonbryn

Med detta menar kvinnan: "Gör vad fan du vill, jag bryr mig inte längre". Han kommer få ett "gör som du vill" (med höjda ögonbryn) inom några få minuter följt av "ingenting" och "okej", och hon kommer att prata med honom först om "fem minuter" när hon lugnat ner sig lite.

-"DJUP SUCK"

Detta är egentligen inte ett ord, utan ett icke-verbalt meddelande som oftast blir missförstått av män. En "djup suck" betyder för det mesta att hon för ögonblicket tycker att han är en idiot, och frågar sig själv varför hon kastar bort sin dyrbara tid på att diskutera "ingenting" med honom.

-"LÄTT SUCK"

Än en gång inte ett ord, men en signal som alla män kan dra nytta av att känna till. "Lätta suckar" betyder att hon är nöjd och vid gott humör. Det bästa han kan göra nu för att hon ska förbli i detta tillstånd, är att varken andas eller röra sig överhuvudtaget.

-"DET ÄR OKEJ"

Detta är ett av de giftigaste och farligaste uttryckens som kvinnan använder. "Det är okej" betyder att hon har tänkt över grundligt på vilket sätt hon skall straffa honom för något han gjort, eller inte gjort henne. "Det är okej" används ofta tillsammans med ordet "okej" och i förbindelse med "gör som du vill" (med höjda ögonbryn). Tolkning: inom en snar framtid kan han förvänta sig stora problem.

-"TACK SKALL DU HA"

Detta är något helt annat än "tack". En kvinna säger "tack skall du ha" när hon är fly förbannad på dig. Det visar att du har behandlat henne på ett känslokallt sätt, och att hon känner sig trampad på. "Tack skall du ha" kommer att följas upp med en "djup suck". Var försiktig med att fråga var som är fel efter en "djup suck" eftersom hon bara kommer att svara "ingenting"Dagen före ny vecka...

Idag har det varit fullt upp hela dagen.
Önskar man jobbat mindre dagar och tjänat mer pengar...
Drömsenarie!!!

Idag var vi på premiär för tipspromenad i Ljungskile. När vi bodde i Uddevalla var vi nästan på varje tipspromenad som UIS ordnade. Så självklart gick vi dagens promenad som Frilufsfrämjandet här i Ljungskile annordnar. Rundan gick komiskt nog runt Lyckorna. Alltså den rundan vi brukar gå när vi är ute och går. Men då sitter det ju inte 15 st frågor längs vägen. 15 st frågor som vi svarade på genom 1, X och 2. Det som skiljde Uddevallas tipsomgång från Ljungskiles var att när vi kom i mål, fick vi reda på svaren och antal rätt man hade direkt vid mål. Man behövde liksom inte vänta tills det basunerades ut i Bohusläningen. Vi fick 12 st rätt av 15 möjliga. Inte så illa pinkat för att vara första tipspromenaden i år och på nya marker. Väntar ivrigt till nästkommande...

Sedan på eftermiddagen fick vi trevligt besök av Annika och Robert med deras lilla son Oliwer. Jag och Annika hade förlängesedan lovat att försöka ta en nio-håls-runda på korthålsbanan innan säsongen tar slut. Så idag blev det äntligen av. Jag och Annika gick ut på banan medans Robert och Robert var hemma och lekte med barnen. Det var jätte roligt att fått en golfpolare. Vi var väl lika bra och spelade ganska jämt. Ingen av oss kan man säga glänste, men det var väldigt, väldigt roligt. Och det är ju det som är huvudsaken. Hoppas det kan bli en tur till innan säsongen är över helt och hållet. Tack Annika för en skön och rolig runda :).

Till middag idag, gjorde vi hemma-gjorda pizzor. Jag gjorde pizzasås och ställde fram massa olika ingredienser som vi kunde göra pizza på. Räkor, köttfärs, skinka, annanas, lök, fetaost, champinjoner, minimajs, soltorkade tomater och riven ost. Vi gjorde mini-pizzor på polarkakor. Leon gjorde sina egna. Han gillar ju champinjoner och annanas mest, så gissa vad som blev på hans pizzor...
Men det var väldigt roligt och mysigt att alla var med och gjord maten och sedan var det vips in i ugnen!

Ja, söndagen bara flög iväg. Nu är helgen över. Ny vecka på gång. Det är inget annat...
... så man får passa på att njuta till fullo!!!


Leons favoritdag...

Idag har vi varit på LördagsBus ;)

Alltså, Leon skiner upp när vi nämner det.
När han kommer dit har han knappt tid att ta på sig sina mockasiner.
- Fort fort, skynda oss in, säger han och drar i armen...
In kommer vi i hallen.
Fullt med barn och stoj.
Massor med redskap.
En nöjd Leon!
Ser han bara planlöst springer om kring i den stora hallen och får syn på en boll.
En liten spark och sedan vidare till bänken som är uppochned vänd.
Balansgångsdags!
Studsmattan får man ju inte heller missa, och inte heller repen som hänger och dinglar, och tunneln av innebandymål moste man ju prova... och sedan tillbaka till studsmattan.
Fullt ös!
Det som är roligt och ambitiöst är att varje lördag är det olika redskap i olika konstelationer beroende på vilka som har ansvaret just den lördagen.
Innanför dörren på varje omkädningsrum står en bigpack-glassburk där man lägger sin tjugolapp som är avgiften för dagen.
Man är helt oberoende av de andra och man sköter sig helt själv på eget ansvar.
Vi i vår famlij har haft med oss lite fika med frukt, vatten, en riskaka. Kaffe för de vuxna. En liten paus mellan bommarna liksom... :).

Ja, såhär spenderar vi våra lördagar mellan 11.30 - 12 och stortrivs varenda sekund.

Det var inte igår...
Tiden går fort när man har roligt, säger dom.
Jag måste har haft himla roligt, för det känns som det var evigheter sedan som jag såg ut såhär.
-Ja, cirka 3 år sedan....

Jösses vad tiden flyger iväg!


Ikea...

Kan inte låta bli att gilla det.
Konceptet är skönt och avslappat.
Vägen dit är enkel och tar inte så lång tid.
Många bra varor till bra priser.
Det mesta finns där.
Ideér skapas.

Ja, jag gillar det helt enkelt.
RSS 2.0