Recension... 5/5

Tisdag 16 november 18.00-19.00, Uddevalla

Ett möte med humor

Kan man med humorns hjälp bemöta människor som man tycker är annorlunda och på det sättet förändra sitt sätt att tänka och reagera? En "föreläsningsföreställning" med många skratt, om stereotyper, fördomar, humorblockeringar och vad som händer med oss när vi kan se på livet från den ljusa sidan.Anna-Lena Lindquist

föreläsning: 935236

pris: 50 kr/pers (betalas kontant vid entrén)

lokal: Uddevalla, Bohusläns museum

anmälan: 0522-998 60 eller uddevalla@sensus.se

*

Jag var såååå nöjd, och satt i bilen påväg hem och små log åt kvällens alla intryck och roliga saker som sagts under kvällen.
Föreläsningen började med att hon presenterade sig och sedan skulle alla syna henne i tre minuter innan hon började.
Det var nämligen en forskning som sa att det tar 3 minuter för en människa att syna en annan människa som man inte känner, för att få "sig en uppfattning" om personen i fråga och sedan placera in den i sitt fack i hjärnan där den passade in.
Sedan kunde man börja lyssna på vad som sas....

Föreläsningen handlade mycket om hur vi faktiskt såg på andra folk. Folk som inte var som oss själva... alltså perfekta. Ja, hennes beskrivning av viktiga frågor på det härligt humoristiska sätt hon framförde det, gjorde att man verkligen lyssnade och förstod precis vad hon menade, genom allt skratt hon fick en att framhäva.

Jag var verkligen nöjd och det tror jag alla i den fullsatta salen var, för mötet med alla i salen och humorn vi alla delade gjorde att denna föreläsning verkligen gjorde sitt syfte. Ett möte med humor...

Vet att hon haft föreställningen förrut och kommer säkert ha den igen.
Jag råder er hjärtligt att ni ska gå på den. Ni kommer inte ångra er.
Ett skratt förlänger livet!









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0